ایرانگردی
به گزارش آی فیلم 2، «کریم رول» از جمله شیرینی های مشهور بوده که به روش های مختلف در کشورهای مختلف تهیه می گردد.
کریم رول در کشور افغانستان اکثرا در ایام های شادی و جشن های مثل نوروز، عید سعید فطر، عید قربان و سایر جشن ها برای پذیرایی مهمانان آماده می گردد.
گفتنی است این شیرین به دلیل دشواری تهیه آن اکثرا در شیرینی فروشی ها آماده شده و مردم آن را به صورت آماده خریداری می کنند.
در ادامه با روش تهیه رول کریم رول به شیوه مردم افغانستان آشنا می شوید؛
مواد لازم برای تهیه خمیر:
500 گرام کره پر چرب
4 عدد تخم مرغ
1 قاشق غذا خوری خمیرمایه
یک گیلاس قیماق
1.2 کیلوگرام آرد سفید
3 قاشق غذا خوری بوره (شکر)
طرز تهیه خمیر:
در ابتدا تخم مرغ، قیماق، کره آب شده را توسط بلندر(خردکن) برقی بهم می زنیم تا مواد به خوبی مخلوط گردد.
در ادامه آرد را به تدریج اضافه کرده و با دست، مواد حاصله را باهم مخلوط می کنیم تا به صورت خمیر دربیاید. روی خمیر را با نایلون(پلاستیک) پیچیده و به مدت نیم الی یک ساعت می گذاریم.
مواد لازم کریم:
330 گرام خامه پرچرب
2 گیلاس شکر
1 قاشق غذا خوری هل خرد شده
1 قاشق چای خوری عطر وانیل
1 قاشق مواد سفت کننده کریم(خامه)
طرز تیهه کریم:
برای تهیه کردن کریم، ابتدا کریم پر چرب را همراه با هل در بلندر(خردکن) برقی انداخته و مخلوط می نماییم. بعدا شکر را به تدریج علاوه نماییم تا خوب مخلوط گردد و در آخر مواد سفت کننده کریم و عطر وانیل را نیز علاوه می نماییم.
طرز تهیه رول کریم:
خمیری از قبل آماده شده را توسط آشگز(وردنه) هموار می نماییم و بعد از آن خمیر پهن شده را به اندازه های یکسان برش می زنیم.
در این مرحله خمیرهای برش داده شده را چرب کرده و به صورت رولی می پیچانیم. بعد روی آن را با زردی تخم چرب کرده و در قالب داش(فر) برای 15 دقیقه به درجه حرارت 350 درجه می گذاریم تا پخته شود.
در نهایت با استفاده از قیف های مخصوص کیک پزی، خامه را در داخل رول ها اضافه کرده و با پسته و یا شکر میل می نماییم.
سمیه غفوری زاده